top of page

Inspiratiesessies

Heartfulness training Praktijk Simone

"Een hele bijzondere en fijne avond met een mooie balans tussen luisteren en  oefeningen"

Laat je inspireren!

 

“Inspiratie” betekent “bezieling”. Een inspiratiesessie heeft als doel om lichtpuntjes te vinden tijdens een periode van rouw en om je te inspireren om met hart&ziel je leven te leven. De inspiratiesessies zijn er voor iedereen die meer verdieping wil in zijn/haar eigen persoonlijke rouwproces en met meer bezieling wil leven.

 

Elke inspiratiesessie zal zich richten op een specifieke thema met betrekking tot rouw. Een inspiratiesessie biedt informatie over het betreffende thema, momenten voor bezinning, meditaties, visualisaties en/of opdrachten rondom de verschillende thema's. Daarnaast is er ruimte voor interactie en het delen van je eigen ervaringen.

Als groep luisteren we met een open mind en compassie naar elkaars ervaringen en richten we ons op het krijgen van meer balans, positieve energie en lichtpuntjes.

De inspiratiesessies zijn los van elkaar te bezoeken. Je schrijft je in voor de thema's die jou het meest aanspreken. Je bent natuurlijk welkom om je bij iedere sessie weer aan te sluiten en je te laten inspireren. Kijk onderaan deze pagina om meer te lezen over de thema's en onderwerpen die aan bod komen.

Praktische informatie:

Wanneer : woensdagavond, zie agenda voor data

Tijd          : 19.30 - 21.30 uur

Groep      : 8 personen

Locatie    : Zilverbergweg 7, Overasselt

Kosten     : €27,50,- per sessie 

 

Let op, De Inspiratieworkshop heeft een afwijkende dag, locatie en prijs!

 

Verplicht aanmelden minimaal 2 weken voor de datum.

Meld je snel aan gezien de beperkte plaatsen. Wanneer de sessie vol zit, kun je op de wachtlijst geplaatst worden. Bij grote interesse kan er een extra sessie bij gepland worden. Aanmelden kan via de website, telefonisch of per what's app. 

 

Voor werkgevers: Naast Inspiratiesessies over rouw worden er vanuit Praktijk Simone ook Inspiratiesessies over balans, omgaan met stress, zelfcompassie, etc. gegeven. Wil je een inspirerende invulling voor studiedagen, professionaliseringsbijeenkomsten of als onderdeel van een teamuitje?  Mag er binnen de bedrijfscultuur wel wat meer aandacht zijn voor balans, welzijn en persoonlijke ontwikkeling binnen het werk? Inspiratiesessies worden  tevens op locatie en aangepast op de doelgroep en het werkveld aangeboden.

Neem contact op voor meer informatie of vul onderaan de pagina je naam en telefoonnummer in en ik bel je terug!

 

Agenda 2024

20-03-2024:

"Identiteit na 

Verlies"

VOL

13-04-2024:

"Inspiratie

workshop

Rouw en Kintsugi"

VOL

 

25-05-2024:

"Inspiratie

workshop

Rouw en Kintsugi"

(Nog 1 plaats) 

19-06-2024:

"Gevoelens van Rouw"

(Nog 1 plaats)

18-09-2024:

"Rouw en Familierelaties"

VOL

06-11-2024

"Inspiratielezing door Rob de Jong"

(Nog enkele plaatsen)

18-12-2024:

"Rouw en Zorgen voor Jezelf"

VOL

Kijk onderaan deze pagina om meer te lezen over de thema's. 

"...Inspirerend, hartverwarmend, geruststellend en accepterend..."

 

 

Thema's en data 2024

20 maart 2024: Identiteit na Verlies  VOL

Na het verlies van een belangrijk persoon in je leven, kan dit invloed hebben op jouw identiteit. Misschien was je de partner, het kind, de ouder, de vriend(in) of had je een andere belangrijke rol voor de persoon die je mist. De rol die je had ten opzichte van die persoon, kun je niet meer vormgeven zoals je dat al lange tijd gewend was. Het is lastig om deze rol los te laten of eventueel binnen een andere relatie vorm te geven. We bespreken tijdens deze inspiratiesessie de invloed van het verlies op je eigen identiteit in je leven.

 

 

13 april en 25 mei 2024: Inspiratieworkshop Rouw en Kintsugi (met gastspreker/kunstenares Ine Voss)

Naast praten zijn er ook andere manieren om binnen het rouwproces aandacht te geven aan verlies, zoals creativiteit.

Op 13 april en 25 mei zal Simone samen met gastspreker/kunstenares Ine Voss een schilderworkshop geven, waarbij de Kintsugi methode centraal staat. (schilderervaring of talent is niet nodig).

Kintsugi is een Japanse kunstvorm waarbij gebroken aardewerk liefdevol wordt gerestaureerd met goud. Het woord Kintsugi komt van het Japanse kin (goud) en tsugi (verbinding) en betekent letterlijk een gouden verbinding. De gedachte hierachter is dat je breuken niet wegpoetst maar juist accentueert.

Je kunt Kintsugi via een schilderij ook toepassen op je eigen leven. Zo kun je de breuklijnen van het verlies op het schilderdoek vormgeven als iets wat bij je hoort en wat jou tot een uniek mens maakt. Door liefdevol goud te schilderen over de breuklijnen in jouw leven, merk je dat Kintsugi een prachtig metafoor is om jouw eigen proces van heling te ondersteunen.

Wat kun je verwachten? Een volledig verzorgde workshop (inclusief doek en alle materialen, drankjes en hapjes), waarbij de nadruk ligt op een creatieve verwerking van jouw rouw. Je gaat naar huis met een uniek zelfgemaakt schilderij waarbij je de krachtige symboliek van de Kintsugi methode hebt toegepast.

 

  • Datum 1:               zaterdag 13 april VOL

  • Datum 2:               zaterdag 25 mei (1 plaats vrij)

  • Locatie:                Meulenveldt 5, Mill

  • Tijd:                      13.00-17.00 uur

  • Kosten:                 €57,50

  • Aantal personen:  6 max. 

Ine Voss (1960) heeft de Kunstacademie (Portret en Model) in Arendonk in 2020 succesvol afgerond. Na de opleiding heeft ze zich verder verdiept in abstract en intuïtief werk, waarbij de symboliek van Wabi Sabi (de schoonheid van de imperfectie) en Kintsugi een bijzondere plek innemen.

Je kunt haar werk zien op Instagram of facebook: inevosshomeandart.

19 juni 2024: Gevoelens van Rouw (1 plaats vrij)

Bij een groot verlies heb je te maken met allerlei nieuwe ervaringen, gedachten en ook gevoelens. Soms verwacht, maar vaak ok onverwacht. Dan blijkt je reactie op het verlies anders dan je het je had voorgesteld. Naast gevoel van verdriet en pijn, kan er ook woede, frustratie, onmacht, opluchting of jaloezie naar voren komen. En soms voel je zelfs minder dan je had verwacht. Al deze gevoelens van rouw kunnen je onzeker maken of een eenzaam gevoel geven, omdat je verwacht dat anderen dit niet begrijpen. Zonder oordeel en met compassie zullen we deze avond spreken over verschillende rouwreacties die naar voren kunnen komen. Je krijgt de ruimte om je eigen rouwgevoelens te delen binnen een groep die jou heel goed begrijpt.

18 september 2024: Rouw en Familierelaties VOL

Familie heeft altijd een grote invloed op je leven, zelfs bij het ontbreken ervan. Familie heeft invloed op jouw visie op rouw en verlies en op de mate van steun die je ervaart tijdens een verlies. Familie kan voor veel verlichting, maar ook voor extra complexiteit zorgen. Wanneer er binnen de familie iemand ernstig ziek is en/of komt te overlijden zorgt dit vaak ook voor een verandering binnen het familiesysteem. De kracht of juist pijn binnen een familiesysteem kan dan extra duidelijk vorm krijgen.

Tijdens deze inspiratiesessie staan we stil bij de invloed van familie tijdens periode van rouw en hoe je hiermee om kunt gaan.

6 november 2024: Inspiratielezing met Gastspreker Rob de Jong  (enkele plaatsen vrij)

De eerste inspiratielezing wordt gehouden door gastspreker Rob (71) en zijn vrouw Tine (64).

Rob werd op 37-jarige leeftijd geconfronteerd met het plotselinge en onbeschrijfelijk grote verlies van zijn toenmalige vrouw en 2 jonge kinderen. Tijdens deze inspiratielezing staat het verhaal van Rob centraal en vertelt hij hoe hij door de tijd heen zijn rouwproces en leven heeft vormgegeven en uiteindelijk weer toekomstperspectief zag. Er is tijdens deze avond ruimte om vragen te stellen aan Rob over zijn ervaringen.

 

 

18 december 2024: Rouw en Zorgen voor Jezelf VOL

Rouwen kost enorm veel energie. Zeker wanneer het volgt op een intens ziekteproces. Het is hierdoor lastig om jezelf in balans je krijgen in een periode van rouw. Je bent misschien ook geneigd om de afleiding op te zoeken en juist niet stil te staan bij jouw rouwproces, waardoor je ook te weinig stil staat bij wat je zelf nodig hebt om op de been te blijven. Toch is het van belang om voor jezelf te blijven zorgen, juist in een periode die zoveel energie kost.

Tijdens deze inspiratiesessie kijken we terug op 2024 en hoe we tijdens de rouw in balans zijn geweest. We staan ook stil bij het komende jaar en hoe we nog beter voor onszelf kunnen zorgen

Heartfulness training Praktijk Simone
bottom of page