top of page

Inspiratiesessies

Heartfulness training Praktijk Simone

"Een hele bijzondere en fijne avond met een mooie balans tussen luisteren en  oefeningen"

Laat je inspireren!

 

“Inspiratie” betekent “bezieling”. Een inspiratiesessie heeft als doel om je te inspireren om met hart&ziel je leven te leven.

Er zijn 2 hoofdthema's: Balans en Rouw & Verlies.

Elke sessie zal zich binnen het thema richten op specifieke onderwerpen.

De inspiratiesessies zijn er voor iedereen die meer verdieping wil in zijn/haar eigen persoonlijke ontwikkeling en met meer bezieling wil leven.

 

Een inspiratiesessie start met een presentatie met informatie over het thema, dit wordt afgewisseld met momenten voor bezinning, meditaties, visualisaties en opdrachten rondom de verschillende thema's. 

Je hebt aandacht voor je eigen situatie, je gedachten, gevoel en lichaam. Je leert met een open mind naar jezelf en de wereld om je heen te kijken.  We richten ons op positieve energie, compassie en balans in jezelf. 

Binnen een groep van maximaal 8 personen is er ruimte voor interactie en delen voor wie dat wil, maar dit is niet verplicht.

De inspiratiesessies zijn los van elkaar te bezoeken. Je schrijft je in voor de thema's die jou het meest aanspreken. Je bent natuurlijk welkom om je bij iedere sessie weer aan te sluiten en je te laten inspireren. Kijk onderaan deze pagina om meer te lezen over de thema's en onderwerpen die aan bod komen.

Praktische informatie:

Wanneer : Maandagavond, zie agenda voor data

Tijd         : 19.30 - 21.30 uur

Groep     : 8 personen

Locatie   : Zilverbergweg 7, Overasselt

Kosten    : €25,- per sessie 

*Verplicht aanmelden minimaal 2 weken voor de datum.*

Meld je snel aan gezien de beperkte plaatsen. Wanneer de sessie vol zit, kun je op de wachtlijst geplaatst worden. Bij grote interesse kan er een extra sessie bij gepland worden. Aanmelden kan via de website, telefonisch of per what's app. 

Voor werkgevers: Wil je een inspirerende invulling voor studiedagen, professionaliseringsbijeenkomsten  of als onderdeel van een teamuitje?  Mag er binnen de bedrijfscultuur wel wat meer aandacht zijn voor balans, welzijn en persoonlijke ontwikkeling binnen het werk? Inspiratiesessies worden  tevens op locatie en aangepast op de doelgroep en het werkveld aangeboden.

Neem met mij contact op voor meer informatie of vul onderaan de pagina je naam en telefoonnummer in en ik bel je terug!

 

Agenda 2023

06-03-2023:

"Na Dit Leven"

VOL

 

03-04-2023:

"Omgaan Met Stress"

VOL

08-05-2023: "Omgaan Met Stress"

(extra sessie)

VOL

05-06-2023:

"Zelfcompassie En Zelfwaardering"

VOL

03-07-2023:

"Verlies En De Toekomst"

VOL

04-09-2023:

"Loslaten En Helen"

VOL

30-10-2023:

"Omgaan met Moeilijke Omstandigheden"

VOL

18-12-2023:

"Een Terugblik en een Blik Vooruit"

 

Kijk onderaan deze pagina om meer te lezen over de thema's die aan bod komen. 

"...Inspirerend, hartverwarmend, geruststellend en accepterend..."

Thema's en data 2023

 

Maandag 6 maart:

Rouw & Verlies: "Na Dit Leven"

Niet iedereen denkt na over de dood en wat er daarna is of kan zijn. Religie en wetenschap hebben onze ideeën hierover proberen te beïnvloeden. Jouw visie op “na dit leven” heeft grote invloed op jouw rouwproces en de manier waarop je de relatie met de overledene verder vorm kan geven. Tijdens deze avond gaan we onze blik verruimen en staan we open voor verschillende visies op “na dit leven” . We staan stil bij visies die helpend kunnen zijn voor het rouwproces. 

Aanmelden vóór 19 februari 2023.

 

Maandag 3 april + maandag 8 mei (extra sessie)

Balans: "Omgaan Met Stress"

Iedereen ervaart in mindere of meerdere mate een vorm van stress. Soms brengt dat ons tot betere prestaties, maar vaker zorgt het voor psychische en fysieke klachten. Deze avond bespreken we hoe stress ontstaat en in welke vorm. Nog belangrijker is om aandacht te hebben voor hoe we erover kunnen denken en ermee om kunnen gaan. Om stress in de toekomst te beperken en te voorkomen, worden tips en tricks gegeven en kunnen deze uitgewisseld worden.

Aanmelden vóór 19 maart 2023 + vóór 23 april (extra sessie).

Maandag 5 juni

Balans:  "Zelfcompassie en Zelfwaardering"

In een maatschappij waar hoge verwachtingen zijn over onze prestaties en successen, koppelen we vaak ook onze zelfwaardering aan onze prestaties i.p.v. aan wie we zijn. We zijn hierdoor vaak ook erg streng naar onszelf en perfectionistisch en vinden het lastig om onze minder sterke kanten te aanvaarden. Deze avond gaat over het belang van zelfcompassie en zelfwaardering en welke invloed deze kan hebben op je hele leven. We staan stil bij hoe je hierin kunt groeien en ontwikkelen. 

Aanmelden vóór 21 mei 2023.

 

Maandag 3 juli

Rouw & Verlies: "Verlies en de Toekomst"

Met een verlies verandert het hier en nu, maar ook je toekomst. Zowel je eigen toekomst als de toekomst die je voor je zag met degene die je mist. Tijdens deze sessie bespreken we welke invloed een verlies op je toekomst kan hebben. We staan stil bij hoe je degene die je mist een rol kan geven in de toekomst en hoe je je eigen toekomst weer vorm kunt geven. 

Aanmelden vóór 18 juni 2023.

 

Maandag 4 september

Balans: "Loslaten En Helen"

Soms zijn er gebeurtenissen in ons leven die ons in gedachten en gevoelens blijven achtervolgen. Soms wel jarenlang. Dingen die iemand anders heeft gedaan of gezegd die kwetsend zijn geweest. Maar ook dingen die we zelf hebben gedaan of gezegd en waar we spijt van hebben. Deze avond hebben we aandacht voor het effect van de ballast (groot of klein) die we meeslepen. We staan stil bij manieren om deze los te laten, te helen en weer verder te gaan. 

Aanmelden vóór 20 augustus 2023.

 

Maandag 30 oktober

Rouw en Verlies:  "Omgaan met moeilijke omstandigheden"

Een overlijden op zichzelf is voor velen intens verdrietig. Echter de omstandigheden voor, tijdens of na een overlijden hebben veel effect op het rouwproces, waardoor het extra gecompliceerd kan worden. Tijdens deze sessie staan we stil bij de veelvoorkomende moeilijke omstandigheden, hoe je hiermee om kunt gaan en wat jou kan helpen om voldoende aandacht te hebben voor jouw rouwproces en welzijn.

Aanmelden vóór 15 oktober 2023.

Maandag18 december

Rouw en verlies:  "Een Terugblik een een Blik Vooruit"

Aan het eind van het jaar blikken we terug op het jaar dat we hebben gehad en kijken we vooruit naar een nieuwe jaar dat komt. We hebben hierbij aandacht voor de mensen die we verloren zijn of moeten missen. We staan stil bij het rouwproces en de ontwikkeling hierin. En natuurlijk is er ook een aandacht voor de toekomst en welke ontwikkelingen we nog graag willen maken. 

Aanmelden vóór 3 december 2023.

Heartfulness training Praktijk Simone
bottom of page