top of page
Praktische info Praktijk Simone Overasselt

"Met  hart & ziel"

CAN-logo-1.png

Mijn naam is Simone van Walsem. Ik ben getrouwd en moeder van 2 jonge zoontjes en 2 tiener stiefzoons.

Ik ben gedragswetenschapper en counsellor met werkervaring op het gebied van therapie, coaching en (rouw)begeleiding  bij jeugd en volwassenen.

Na mijn opleiding aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik nog verschillende (geaccrediteerde) opleidingen gevolgd op het gebied van psychologie, counselling, coaching, rouwbegeleiding, stervensbegeleiding, traumabehandeling en specifieke therapeutische technieken. Ik blijf actief mijn kennis en kunde up to date houden.

Persoonlijk heb ik van jongs af aan altijd veel interesse gehad in mensen, psychologie, gedrag en vragen over leven en dood. Ik vind het bijzonder om me te verdiepen in mensen via betekenisvolle gesprekken. Ik heb me door de jaren heen verdiept in verschillende levensbeschouwelijke visies. Hierdoor heb ik een ruimdenkende blik op het leven gekregen en veel begrip en respect voor het perspectief van anderen. 

Vanuit Praktijk Simone bied ik begeleiding aan mensen die hulpvragen hebben op levensgebieden zoals: rouwverwerking, zelfwaardering, identiteit, trauma, energiebalans en zingeving.

Werkwijze en technieken

Binnen een begeleidingstraject bij Praktijk Simone, vind ik het belangrijk dat je je veilig en op je gemak voelt om je open te stellen en je persoonlijke verhaal te vertellen. Ik ga vertrouwelijk, respectvol en professioneel om met jouw verhaal. Soms kan ook een beetje humor helpen om wat te ontspannen, waardoor je je snel op je gemak voelt.

Tijdens de begeleiding stem ik me af op jouw hulpvraag en bied ik, in overleg met jou, de werkwijze die het beste bij jou past. Voorbeelden hiervan zijn: gespreksvoering met invloeden uit verschillende psychologische stromingen (CGT, ACT, EFT, schematherapie), IEMT traumatherapie (met oogbewegingen) schrijven, (familie)opstellingen, visualisaties, en zelfs een wandeling is mogelijk!

Ik ben aangesloten bij Counsellings Associatie Nederland (CAN).

Over Simone

Hoe anderen

mij omschrijven:

 Betrokken, werkt met hart en ziel, behulpzaam, een luisterend oor, positief,

betrouwbaar, ziet het

goede in mensen.

Praktijk Simone
bottom of page