top of page
Praktische info Praktijk Simone Overasselt

"Met hart & ziel"

CAN-logo-1.png

Mijn naam is Simone van Walsem. Ik ben 40 jaar, getrouwd en moeder van 2 jonge zonen en 2 tiener stiefzoons.

Ik ben afgestudeerd als gedragswetenschapper aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna heb ik meerdere geaccrediteerde opleidingen gevolgd en blijf ik actief mijn kennis en kunde up to date houden.

Vanuit Praktijk Simone bied ik begeleiding aan mensen die hulpvragen hebben op levensgebieden zoals: rouwverwerking, relatieproblemen, trauma, zelfwaardering, identiteit, burn-out en zingeving.

Persoonlijk heb ik van jongs af aan altijd veel interesse gehad in het gevoelsleven van mensen, levens- en zingevingsvragen. Ik vind het bijzonder om me te verdiepen in mensen via betekenisvolle gesprekken. Door de jaren heen heb ik kennisgemaakt met verschillende levensbeschouwelijke overtuigingen. Hierdoor heb ik een ruimdenkende blik op het leven gekregen en veel begrip en respect voor het perspectief van anderen. 

Visie

Alle therapievarianten worden gegeven vanuit de visie dat alle mensen uniek en het waard zijn, zoals ze in de kern zijn. Ieder mens ervaart meer rust en geluk in het leven, wanneer ieder leeft naar wie hij/zij/die in de kern is en hier trouw aan blijft.

Zonder oordeel luister ik naar jouw verhaal en help ik om met meer begrip, mededogen en waardering te kijken naar jezelf, naar de ander, naar het verleden en het nu. Vanuit dit vertrekpunt begeleid ik je bij het maken van keuzes waarin je trouw bent aan jezelf en vertrouwen krijgt in de toekomst.

Werkwijze en technieken

Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt om je open te stellen en je persoonlijke verhaal te vertellen. Ik ga vertrouwelijk, respectvol en professioneel om met jouw verhaal. Soms kan ook een beetje humor helpen om wat te ontspannen, waardoor je je snel op je gemak voelt.

Tijdens de begeleiding stem ik me af op jouw hulpvraag en bied ik de werkwijze die het beste bij jou past. Voorbeelden hiervan zijn: gespreksvoering met invloeden uit verschillende psychologische stromingen, relatietherapie, IEMT traumatherapie (met oogbewegingen), schrijven, (familie)opstellingen en visualisaties.

Ik ben aangesloten bij Counsellings Associatie Nederland (CAN).

Over Simone

IMG_5677.jpeg

Hoe anderen

mij omschrijven:

 Betrokken, werkt met hart en ziel, behulpzaam, een luisterend oor, positief,

betrouwbaar, ziet het

goede in mensen.

bottom of page